STIRI Ucraina Biserica atacata | Frecventa alarmanta a bombardarii lacasurilor ortodoxe

Președintele departamentului Sinodal de Informare al Bisericii Ortodoxe Ruse, Vladimir Legoyda (foto), a cerut investigarea în detaliu a ceea ce s-a întâmplat în ajunul zilei de 26 ianuarie 2015, cand a fost incendiat un lacas ortodox, inchinat Sfantului Mucenic Trifon, din Districtul Desnianskyi al Kievului (Babi Yar – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Legoyda a reamintit că Ministerul pentru Situații de Urgență din Ucraina a notat ca incendiul ar fi fost provocat de “o persoana neidentificata”.

“Informațiile despre bombardarea, incendierea și distrugerea de lacasuri ortodoxe ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene vin cu o frecventa alarmantă” – a declarat președintele Departamentului Sinodal de Informații.

Reprezentantul Bisericii a mai subliniat, de asemenea, faptul că Biserica Ortodoxă Ucraineană – Biserica majoritatii ucrainenilor, este indisolubil legata de identitatea națională, precum și de apartenenta la familia popoarelor ortodoxe din lume.

Potrivit lui Legoyda, actiunea de deteriorare sau de distrugere a oricărei clădiri religioase poate fi facuta de o persoana plina de ura și cinism, care depaseste limitele.

În acest moment tragic, de divizare a Ucrainei, cand poporul se afla in suferinta, dispretul fata de propriul popor se muta asupra Bisericii, “creând un nou punct de confruntare”, a declarat președintele Departamentului Sinodal.

“Încă o dată, fac apel ca Biserica Ortodoxă Ucraineană sa fie privita ca un principiu unificator în societatea ucraineană, ca punct de plecare pe drumul spre pacea mult-așteptata, pentru care se roagă credinciosii din Ucraina, Rusia, Belarus și din multe alte țări”, a concluzionat Legoyda.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.