Petitie impotriva Patriarhului Bartolomeu si a declaratiilor sale ecumeniste. Noua ecleziologie-

În ajunul întâlnirii din Fanar dintre Papa Francisc si Patriarhul Bartolomeu (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), o petiție a fost pusa in circulatie în Grecia, criticând unele declarații recente ale Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, cu privire la natura Bisericii Ortodoxe și a relațiilor sale cu alte culte creștine, informeaza din surse proprii Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Intitulata “Noua ecleziologie a Patriarhului Ecumenic Bartolomeu”, petitia in cauza a fost scrisa de mai multi arhimandriți și protopopi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Petitia impotriva declaratiilor ecumenice ale Patriarhului Bartolomeu a fost semnata, până în prezent, de mai mult de 2000 de persoane, dintre care 6 episcopi, preoți, călugări ai Bisericii din Grecia și ai Muntelui Athos și funcționari ai Bisericii Ciprului, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.