STIRI | Ortodocsii rusi si americani, impreuna pentru mentinerea pacii

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a menționat că Patriarhia Moscovei consideră activitatea de menținere a păcii ca fiind o “sarcină fundamentală in confruntarea cu conflictul civil din Ucraina și, de asemenea, în contextul relațiilor ruso-americane”.

Patriarhul Kirill i-a incurajat pe crestinii ortodocsi rusi și americani să isi combine eforturile si potentialul in menținerea păcii.

“Ne întâlnim, aici, într-un timp în care relațiile ruso-americane trec printr-o perioadă destul de dificilă. Lexicul și frazeologia “Razboiului Rece” au intrat în viața noastră. Biserica nu desfășoara activități politice, dar a fost mereu chemata să intreprinda activități de menținere a păcii”, a declarat Patriarhul, în cadrul întrevederii sale cu Mitropolitul Tihon (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Primat al Bisericii Ortodoxe din America, in Moscova.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.