STIRI | Demetrios al Americii si Ioan X al Antiohiei s-au intalnit la New York

IPS Arhiepiscop Demetrios al Americii s-a intalnit in aceste zile cu cu Preafericitul Părinte Patriarh Ioan X al Antiohiei (Yazigi), la sediul Arhiepiscopiei Grec-Ortodoxe a Americii.

Cu aceasta ocazie, Arhiepiscopul Demetrios a vorbit despre “relația de lungă durata, dintre Patriarhia Ecumenică de Constantinopol și Patriarhia Antiohiei”, și despre “relația strânsă dintre Arhiepiscopia Grec-Ortodoxă a Americii și Arhiepiscopia Antiohiana a Americii”, pe care acesta a numit-o fructuoasă, ajutand în promovarea spiritului de colaborare, de dragoste și unitate între toti ortodocșii Americii”.

“Suntem foarte siguri că prezența dumneavoastră aici va spori mai mult legătura de iubire dintre toti ortodocsii Americii, astfel încât mesajul Ortodoxiei, pe care il oferim, sa fie auzit într-un mod puternic și frumos în emisfera vestică”, a spus Arhiepiscopul.

Patriarhul Ioan X al Antiohiei, în răspunsul său, a vorbit despre Biserica Ortodoxă, ca Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică a lui Hristos, afirmand că Patriarhia Antiohiei va juca întotdeauna un rol activ în Biserica Ortodoxă și il va sustine pe Patriarhul Ecumenic in toate problemele pan-ortodoxe și inter-ortodoxe. El a mai spus că vine din Orientul Mijlociu și dintr-o țară chinuita de război, conștient și recunoscător pentru rugăciunile credincioșilor ortodocși din America și de expresiile de dragoste și susținere ale Patriarhului Ecumenic, prin scrisorile și apelurile sale telefonice.

Patriarhul Ioan X al Antiohiei a fost însoțit de noul-întronizat Mitropolit Iosif al Arhiepiscopiei Antiohiene a Americii de Nord (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) și de o delegație de clerici și laici din Arhiepiscopia Antiohiană.

Va reamintim ca, in ziua de 6 decembrie 2014, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, Patriarhul Ioan X, l-a înscăunat pe Mitropolit Iosif, ca nou șef al Bisericii Ortodoxe Antiohiene din America de Nord, in Catedrala nationala Sfantul Nicolae, Brooklyn, New York.

Mitropolitul Iosif a fost ales de către Sfântul Sinod al Antiohiei, pe 3 iulie, inlocuindu-l pe Mitropolitul Filip, care a decedat pe 19 martie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) și care a condus Biserica Antiohiana din America de Nord timp de peste 48 de ani. Mitropolitul Iosif a fost, anterior, episcop al Episcopiei de Los Angeles și de Vest. El conduce, acum, întreaga Biserică Ortodoxă Antiohiană din America, cu 9 episcopi, peste 400 de clerici, 266 de parohii si misiuni și aproximativ 100.000 de credincioși, de-a lungul Statelor Unite și Canadei.

În ultimii 40 de ani, Biserica Antiohiei a primit alaturi un număr considerabil de convertiți la Ortodoxie, in America.

Biserica Ortodoxă Antiohiană, la nivel mondial, este condusa de Patriarhul Antiohiei, Ioan X, și este cea mai mare biserică creștină arabă din lume, cu biserici in Orientul Mijlociu, Europa, America de Nord și de Sud și Australia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.