STIRI Elvetia | Manastire romaneasca ortodoxa, in cautarea disperata a unui teren-

Mănăstirea ortodoxă romaneasca “Acoperământul Maicii Domnului” din Grolley, in apropiere de Fribourg, isi cauta un nou spatiu de functionare.

Sub titlul “Cautarea cu disperare a manastirii”, cotidianul din Fribourg “Libertatea” a publicat, sub semnatura lui Pascal Fleury, un interviu in limba franceza cu Maica Antonia, reprezentanta a acestei manastiri.

Calugaritele se afla temporar în Grolley, in Castelul de Rosiere, dar in prezent ele incearca sa gaseasca un teren agricol pe care sa isi poata infiinta manastirea.

In interviul acordat de Maica Antonia, se aminteste ca, incepand din vara anului 2013, comunitatea mică de maici, a Bisericii Ortodoxe Romane, locuiește temporar la Castelul Rosiere, în Grolley. Acum, cele patru vietuitoare tinere incearca sa infiinteze o mănăstire ortodoxă în Elveția, sub staretia Maicii Antonia, in varsta de 38 ani (Adina Peleanu) – o romanca absolventa a Institutului Catolic din Paris.

Maica Antonia a intrat, in anul 2007, in obstea Mănăstirii ortodoxe romanesti din Limours, aflata la sud de Paris, reședința a Mitropolitui Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, ramanand acolo 7 ani, până Episcopul Iosif a trimis-o în Elveția, pentru a încerca să înființeze acolo o mănăstire.

In prezent, conform articolului amintit mai sus, maicile incearca sa gaseasca un loc izolat de lume, în afara orașelor și a satelor, într-un mediu oarecum sălbatic și liniștit, care sa încurajeze rugăciunea. Terenul agricol izolat ar trebui sa includa unul sau mai multe hectare, pentru ca monahiile sa se poata ocupa cu gradinaritul, cu cresterea animalelor și a pasarilor, a plantelor medicinale, pentru producerea de ceaiuri, uleiuri esențiale și de săpun pentru uz propriu și pentru vanzare pe piata. Casa ar trebui să poată găzdui o comunitate de douăsprezece surori, o bisericuta urmand sa fie si ea ridicata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.