Patriarhul, catre banci: Nu-i dati afara din case, pe cei care nu-si pot plati ratele!

Catolicosul-Patriarh Ilia al II-lea al Georgiei (foto) le-a cerut băncilor comerciale din țară sa nu ii scoata afara din casele lor, cel puțin în timpul sezonului de iarnă, pe oamenii care nu-si pot plati creditele ipotecare.

“Sunt îngrijorat pentru cei aflati la nevoie, care s-au împrumutat și acum sunt scosi afara, pe timpul iernii”, a declarat Ilia al II-lea, în predica sa.

Patriarhul speră că, “poate, vor exista unele bănci care sa le anuleze datoriile sau sa ii ajute pe acesti oameni”.

In Gerogia, au existat mai multe cazuri de oameni care s-au găsit în situații critice, din cauza datoriilor, și au încercat să se sinucidă. Confiscarea caselor celor care s-au imprumutat si nu-si pot plati datoriile, este una dintre cele mai grave probleme ale Georgiei. Persoanele în cauză continuă să organizeze mitinguri de protest și cer autorităților sa le ajute în relațiile lor cu băncile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.