Saturday 20 december 2014

STIRI | Mai multi calugari, calugarite si laici, acuzati de frauda

Procurorul adjunct Dimitris Mitroulias a raspuns unui apel de trimitere a 6 persoane in fata Curții din Salonic, pe marginea unei inselatorii care ar fi fost realizata de o mănăstire ortodoxă din apropierea orașului.

Procurorul adjunct a propus ca doi călugări, o călugăriță și trei cetățeni, dintre care unul este avocat, sa fie trimisi în judecată.

Potrivit propunerii sale, inculpații sunt responsabili pentru 29 de acorduri de împrumut, care au dus la scaderea fondurilor mănăstirii cu 28 de milioane de euro. Mai mult decât atât, Mitroulias a menționat că același grup ar fi furat 4,2 milioane de euro – bani destinati construirii unui cămin pentru persoanele în vârstă și persoanele aflate în nevoie, adaugand sumele la fondurile lor personale.

In plus, serviciul garzii financiare din Grecia (SDOE) a efectuat o anchetă și a constatat că grupul ar fi primit credite bancare mari, în acelasi timp împrumutandu-se de la “credincioși”, pentru achiziționarea de bunuri imobiliare. Ancheta a scos la lumină faptul că grupul a fondat o companie off-shore într-o țară africană, pe care a folosit-o pentru tranzacții suspecte.

În cele din urmă, procurorul adjunct a solicitat achitarea stareței mănăstirii și a uneia dintre maici, astfel încât acestea să nu fie trimise în judecată. În următoarele câteva zile, Consiliul de Apel din Salonic va emite o declarație cu privire la decizia sa, dacă acuzatii trebuie sa fie judecati.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile