STIRI | Mai multi calugari, calugarite si laici, acuzati de frauda

Procurorul adjunct Dimitris Mitroulias a raspuns unui apel de trimitere a 6 persoane in fata Curții din Salonic, pe marginea unei inselatorii care ar fi fost realizata de o mănăstire ortodoxă din apropierea orașului.

Procurorul adjunct a propus ca doi călugări, o călugăriță și trei cetățeni, dintre care unul este avocat, sa fie trimisi în judecată.

Potrivit propunerii sale, inculpații sunt responsabili pentru 29 de acorduri de împrumut, care au dus la scaderea fondurilor mănăstirii cu 28 de milioane de euro. Mai mult decât atât, Mitroulias a menționat că același grup ar fi furat 4,2 milioane de euro – bani destinati construirii unui cămin pentru persoanele în vârstă și persoanele aflate în nevoie, adaugand sumele la fondurile lor personale.

In plus, serviciul garzii financiare din Grecia (SDOE) a efectuat o anchetă și a constatat că grupul ar fi primit credite bancare mari, în acelasi timp împrumutandu-se de la “credincioși”, pentru achiziționarea de bunuri imobiliare. Ancheta a scos la lumină faptul că grupul a fondat o companie off-shore într-o țară africană, pe care a folosit-o pentru tranzacții suspecte.

În cele din urmă, procurorul adjunct a solicitat achitarea stareței mănăstirii și a uneia dintre maici, astfel încât acestea să nu fie trimise în judecată. În următoarele câteva zile, Consiliul de Apel din Salonic va emite o declarație cu privire la decizia sa, dacă acuzatii trebuie sa fie judecati.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.