STIRI din Biserica | Infiintarea unei noi parohii ortodoxe francofone romanesti in Paris

Cu binecuvântarea Mitropolitului Iosif, o noua parohie bizantina francofona a fost creata in Paris, în luna noiembrie 2014.

Parohia face parte din Protopopiatul Franței, apartinand Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Ea se afla sub protectia Sfintei Mucenite Tecla și a Sfantului Siluan Athonitul.

Această nouă parohie ortodoxă francofona urmareste familiarizarea vorbitorilor de limba franceza cu slujbele ortodoxe si cu cantarile bizantine.

Mai multe slujbe si Sfânta Liturghie vor fi oficiate, de acum, in limba franceza, cu utilizarea ocazională a limbii grecești și a limbii arabe.

Cantarile liturgice sunt cele de tradiție bizantina monofonica, adaptate la limba franceză de către grupul Studium – un grup de cercetare și de adaptare a cântarilor bizantine – care reuneste muzicologi, traducători și interpreți.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.