STIRI | Finlanda devine ultima tara scandinava care legalizeaza casatoria gay

Parlamentul Finlandei a trecut, vineri, un proiect de lege, de legalizare a căsătoriei între persoane de același sex, în țară, devenind ultima țară din Scandinavia și cea de-a 12-a din Europa, care legalizeaza căsătoriile între homosexuali, conform unui raport al publicatiei Sputnik, citand Reuters.

105 membri ai Parlamentului au votat in favoarea proiectului, 92 votand împotrivă. Înainte ca legea sa treaca, cuplurile gay finlandeze se bucurau de un set aparte de drepturi la parteneriat, care nu includeau dreptul de a adopta copii sau de a împărtăși acelasi nume, a explicat The Guardian.

“Finlanda ar trebui să se străduiască să devină o societate în care sa nu existe discriminare, iar drepturile omului sa fie respectate și doi adulți sa se poata căsători, indiferent de orientarea lor sexuală”, a declarat Primul-Ministru – de centru-dreapta – al tarii, Alexander Stubb, înainte de vot.

Arhiepiscopul Kari Mäkinen, al Bisericii Evanghelice Luterane, a sprijinit proiectul.

Oponenții proiectului de lege s-au axat, în principal, pe problema drepturilor de adopție a copilului, menționând că copiii ar trebui să aibă dreptul la un tată și la o mamă, in sprijinul unei dezvoltari sociale sănătoase.

Mii de susținători ai proiectului de lege s-au adunat in Helsinki, pentru a sărbători rezultatul.

Să nu te culci cu bărbat, ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune. (Levitic 18,22)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.