STIRI | Un lider al ISIS din Siria, ucis in Libia

Serviciile Militare Inteligente libiene au declarat, ieri, ca au ucis un lider al Statului Islamic (ISIS) în Siria, membru al Ansar Al-Sharia, Sohaib Al-Hamroush.

Barbatul a fost ucis într-o casă din Benghazi, în estul Libiei, unde acesta se ascunsese, conform surselor militare libiene, citate de Ansa.

Sâmbătă, armata a anunțat uciderea unui alt lider Ansar Al-Sharia, Hani Al-Hawari, în Benghazi, iar luni a anuntat arestatarea a 20 de jihadiști Ansar Al-Sharia, în zona Beloun a aceluiasi oras, după patru zile de lupte dure cu artilerie grea.

Armata a spus că i-a înconjurat pe militanți, în încercarea de a-i forța să se predea.

O mașină plina cu explozivi sarise in aer, dimineata, în fața sediului Securitatii din Ajdabiya, în estul Libiei, rănind trei persoane. Alti 24 de soldați au fost răniți – 12, în prezent, sunt în stare critică – în luptele împotriva jihadiștilor Ansar Al-Sharia, în Benghazi, conform unor surse medicale, citate de Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.