STIRI ISIS | Califul a fost ucis – conform presei. Alianta fara precedent intre jihadisti: Egipt, Libia si Yemen

Locuitorii din Mosul au declarat, pentru jurnalul egiptean Al-Ahram, într-o conversație telefonică, ca liderul (califul) Statului Islamic (ISIS), Abu Bakr Al-Baghdadi (foto), ar fi fost ucis în timpul atacurilor aeriene conduse de SUA în regiune.

Ahram sustine ca acesta ar fi prezentat leziuni la cap și ar fi murit cu câteva ore mai târziu.

Nicio confirmare oficială nu s-a primit, vizavi de moartea liderului ISIS, dar au aparut deja mai multe rapoarte în acest sens în mass-media internațională.

Sursele anonime citate de Al-Ahram au spus că ar fi fost deja ales si un succesor al lui Baghdadi, dar numele său nu a fost încă dezvăluit.

Conform agentiei Ansa, un alt video postat pe YouTube, de publicatia Nebras Al-Dawla, lăuda între timp decizia mai multor grupuri jihadiste de a depune jurământ față de Abu Bakr Al-Baghdadi, in calitatea sa de “calif” al musulmanilor.

“Alianța Ansar Beit Al-Maqdis din Egipt și Ansar Al-Sharia din Libia și Yemen este o alianță tripla, fără precedent în istoria mișcărilor jihadiste”, se afirma in videoclip.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.