STIRI Egipt | Frontul Salafist incearca o revolutie a tineretului musulman

Frontul Salafist din Egipt protesteaza pentru “identitatea islamică”, conform agentiei Ansa.

Frontul ultra-conservator a chemat la proteste, pentru data de 28 noiembrie, vrand sa impuna identitatea islamică “fără ascunzisuri”, relatează publicatia Al-Ahram.

Unul dintre membrii grupului, Mohamed Galal, a declarat, pentru agenția de știri Anadolu, că protestul intenționează să “refuze poziția dominantă a deciziilor politice și economice și sa încheie regimul militar”, avertizand ca aceasta va insemna doar începutul unei “noi mișcari revoluționare a tineretului musulman”.

Frontul Salafist, care a apărut in urma apelului lui Hosni Mubarak, este parte a celei mai mari coaliții islamiste care l-a sprijinit pe Președintele demis Mohamed Morsi, și a făcut apel la alte grupari și partide islamice sa participe la protest.

Ministerul de Interne egiptean a spus că va preveni protestul. Purtătorul de cuvânt al ministerului, Hani Abdel Latif (foto), a declarat că vor fi luate măsuri pentru a preveni “acțiunea ilegală”, conform Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.