STIRI | Un condamnat a stat ascuns intr-o manastire din Athos, mai mult de 8 ani

Poliția greacă a arestat un barbat in vârstă de 48 de ani, ieri, care primise trei condamnări, pentru o serie de infracțiuni financiare împotriva statului, și care a stat ascuns, timp de cel puțin opt ani, în chiliile unei manastiri de pe Muntele Athos, ca ucenic.

Potrivit comunicatului poliției, fugarul, în vârstă de 48 de ani, a fost un angajat municipal care, pe parcursul unei perioade de șapte ani, 1995-2002, a deturnat 9 milioane de euro din conturile municipalitățile Daphni și Hymettus.

Pana la urma, acesta a fost condamnat, în absență, cu trei condamnări pe viață, precum și cu o amendă de 22.420 de euro, fiind găsit vinovat în acuzații de fraudă, fals, delapidare de bani de la stat și datorie față de stat.

Poliția a dezvăluit informații cu privire la identitatea sa, iar ieri la prânz a fost arestat în orașul Karyes, Grecia, de către poliția locală. In zilele urmatoare, barbatul va apărea în fața procurorului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.