STIRI | China ateista publica Biblia cu numarul – 125 de milioane

China ateista tocmai a publicat Biblia cu numarul 125 de milioane, in cea mai mare tipografie de tiparit Biblii din tara, conform Financial Times din Marea Britanie. De cand a fost deschisa, in anul 1987, fabrica a produs 65.7 milioane de exemplare în 10 limbi, pentru creștinii chinezi din tara, precum și 59.300.000 Biblii publicate în alte 90 de limbi, care au fost exportate în 70 de țări diferite.

Cand Partidul Comunist a preluat controlul asupra Chinei, în urma revoluției din 1949, existau 3,3 milioane de catolici chinezi. China comunistă, care este oficial un stat ateist, a încercat să faca sa dispara aceasta religie. În 1951, guvernul i-a expulzat pe misionarii străini, rupand relațiile diplomatice cu Vaticanul, iar in 1957 a înființat propria sa Biserică – Asociația Catolică Patriotică Chineză – în ciuda Bisericii Catolice din Roma, condusă de Papa.

China a persecutat Biserica, ani de zile, inainte de a restabili un anumit grad de libertate religioasă și de a-i elibera pe preoții închiși la sfârșitul anilor 1970.

Potrivit cifrelor oficiale, mai mult de 30 de milioane de oameni din China sunt creștini, iar estimările independente mai credibile raporteaza un număr de catolici și de protestanți, în țară, de aproximativ 100 milioane de persoane, mai mult decât cei 86.700.000 membri ai Partidului Comunist Chinez, conform Radio Vatican.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.