STIRI | Un cuplu celebru al cinematografiei ofera 1 milion de dolari crestinilor din Siria si Irak

Un cuplu celebru de producatori de film, Mark Burnett și Roma Downey, si-a intensificat eforturile de atragere a atentiei asupra necesitatilor creștinilor strămutati din Irak și Siria, care au nevoie urgentă de hrană și de adăpost, inainte de sosirea iernii.

Cuplul creștin din spatele serialului nominalizat Emmy, “Biblia” (The Bible), a depus 1 milion de dolari americani, pentru a începe finanțarea Fondului propriu destinat sustinerii Crestinismului. Ei spera sa adune 25 de milioane dolari, a declarat Christian Post.

Ideea a încolțit când șeful personalului lui Burnett și Downey, Johnnie Moore, un fost capelan la Universitatea Liberty, a vizitat Kurdistanul irakian.

“Creștinii sunt peste tot: pe străzi, în clădiri abandonate, în corturi de pânză, fara a fi adapostiti de ploi si vant”, a spus Moore, citat de Christianity Today.

“Este foarte urgent. Trebuie să ne mișcăm repede. Iarna se apropie. Ploaia din această săptămână se va transforma în curând in zăpadă”.

“Națiunile Unite au raportat ca 800.000 de oameni au nevoie urgentă de adăpost, iar 2,8 milioane de oameni au nevoie de alimente”, arata Christianity Today. Și totuși, Organizația Națiunilor Unite dispune de resurse prin care sa ajute doar 40% din persoanele strămutate în Kurdistanul Irakian, a declarat Christian Post.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.