STIRI | Islamistii opresc oficierea unei Messe catolice

În cadrul unui climat de crestere a cazurilor de violență și de abuz împotriva minorităților religioase, o comunitate catolică din provincia West Jawa din Indonezia a fost atacata duminica trecută, în timpul oficierii Messei (Liturghie Catolica), de către mai multe grupuri extremiste, care i-au impiedicat pe credinciosi sa intre la inchinare.

După ce au atacat comunitatea protestantă in alte cazuri, grupurile extremiste ale Frontului Aparatorilor Islamici și Forumului Comunității Islamice din Indonezia i-au atacat pe catolici, in week-end-ul trecut, conform unui raport recent al Radio Vatican.

Complexul Sfantul Carol Borromeo a fost înconjurat de zeci de extremiști – strigând sloganuri jignitoare și mesaje de tip mafiot – care au blocat oficierea slujbei de duminica.

Extremistii au amenințat că vor incendia cladirea, în cazul în care aici, în viitor, vor mai fi oficiate alte Messe sau slujbe crestine.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.