STIRI Bulgaria | Procesiune in Varna, in sustinerea familiei crestine

O procesiune cu copii realizate dupa Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, din Mănăstirea “Vatopedi”, de pe Sfântul Munte, și dupa Icoana facatoare de minuni, din Republica Moldova, a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe din Mănăstirea Zografu, a punctat in mod autentic Ziua Familiei Creștine, in randul locuitorilor Varnei.

Procesiunea a avut loc in zona Catedralei Adormirea Maicii Domnului, fiind condusa de Mitropolitul Ioan de Varna, impreuna cu pastorii Eparhiei locale, reprezentanți ai autorităților locale si cetățeni.

Procesiunea s-a desfasurat de-a lungul Bulevardului Maria Luisa si pe strazile adiacente, și s-a oprit la intrarea în Grădina Mării, unde Mitropolitul a rostit rugaciuni pentru sănătate și bunăstare.

“Mă bucur că Biserica Ortodoxă Bulgară și municipalitatea din Varna au reușit să isi alăture din nou fortele, pentru o mai bună atragere a tinerilor bulgari in intemeierea unei familii, care reprezinta coloana vertebrală a națiunii noastre” – a spus IPS Mitropolit Ioan, în discursul său, conform publicatiei bulgaresti Varna Utre.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.