Thursday 27 november 2014

STIRI | Moastele Sfintei Ecaterina in Bucuresti. Inchinare, locuri si oameni remarcabili – in spatele Manastirii Casin (foto)

Credincioșii bucureșteni au putut participa, în data de 25 noiembrie, precum și în ajun, la slujbele oficiate pentru cinstirea Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, la mica bisericuță închinată Sfintei Ecaterina, aflată în spatele Mânăstirii Cașin, din zona Arcului de Triumf.

Aici, se găsesc permanent părticele din cinstitele moaște ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, de la Eghina, informeaza Agentia de știri Lăcașuri Ortodoxe.

Deși turla bisericii nu se poate observa din stradă, aceasta fiind situată în curtea din spatele mareței Mănăstiri Cașin, aici se adună regulat mulți pelerini, părintele paroh fiind cunoscut deja pentru dăruirea cu care slujește și se îngrijește de biserică.

Întrucât mica bisericuță Sfânta Ecaterina – monument istoric – se află în mijlocul unor ample lucrări de consolidare și restaurare, credincioșii au fost, în acest an, primiți cu mare căldură și drag, într-un cort special, încălzit, generos ca dimensiuni, impecabil și minuțios amenajat pentru desfășurarea slujbelor, nelasând să dezvaluie sub niciun chip caracterul provizoriu pe care acesta îl are.

Reporterii Lăcașuri Ortodoxe au surprins, în ajunul hramului, imagini de la pregătirile întreprinse cu atâta dăruire, în vederea efectuării unei frumoase procesiuni cu sfintele moaște și icoana sfintei Mari Mucenițe Ecaterina – împodobită cu mare drag și printre multe închinăciuni (!), chiar de cei care ajută la slujirea în biserică, personal (!) – și a săvârșirii slujbelor închinate hramului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina (vezi galeria foto a articolului de față).

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile