STIRI | Conservarea trecutului, de dragul viitorului

In aceste zile, cu binecuvântarea Sanctității Sale Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicos al tuturor armenilor, a avut loc cea de-a treia conferință internațională a bibliotecilor armene, la Tronul din Etchmiadzin. Tema conferintei a fost “Conservarea trecutului, de dragul viitorului”.

Conferința a fost organizată, în comun, de către Tronul din Etchmiadzin, Ministerul Culturii din Republica Armenia și Biblioteca Națională a Armeniei.

În cadrul conferintei, Preotul Ararat Poghosian, director al Librariei Vatche și Tamar Manoukian, și Tikran Zargarian, Director al Bibliotecii Naționale a Armeniei, au semnat un acord, subliniind cooperarea între cele două instituții. Acestea isi vor aduce contributiile in: conservarea si dezvoltarea Armenologiei; educarea tinerei generații privind importanța și gradul de conștientizare a valorilor naționale și spirituale; promovarea, consolidarea și extinderea relațiilor dintre centrele Armenologice; promovarea și punerea în aplicare a digitalizării patrimoniului armean imprimat, crearea de biblioteci digitale și de programe de conservare pe termen lung, prin digitalizarea materialelor pe cale de dispariție.

Memorandumul prevede, de asemenea, organizarea de “master-clasuri” pentru bibliotecile din Biblioteca Națională a Armeniei, vizite ale specialiștilor, precum și expoziții comune și conferințe.

În cadrul cooperării, Biblioteca Tronului din Etchmiadzin va fi implicata în executarea unui “catalog periodic complet armean” și in alcatuirea bazelor de date cu cărți din perioada antică și începutul armean. În scopul punerii în aplicare a acestor obiective, va fi creat un comitet comun.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.