Statul Islamic ameninta Vaticanul. Vaticanul sporeste securitatea

Statul Islamic, cunoscut si sub numele de ISIS, a lansat la adresa Vaticanului o amenințare publică, spunând că intenționează să “cucerească” Roma.

Organizația teroristă a lansat o revistă de propagandă, cu o imagine a steagului ISIS arborat pe obeliscul din Piața Sfantul Petru.

“În acest moment al cruciadei împotriva Statului Islamic, este foarte important sa aiba loc atacuri în fiecare țară care a intrat în Alianța împotriva Statului Islamic…”, se spune în articol, citat de The Christian Messenger.

“Fiecare musulman ar trebui sa iasa din casa lui, sa găseasca un cruciat și sa-l ucida… Și Statul Islamic va rezista până cand steagul sau va flutura deasupra Romei”.

Ca răspuns la amenințare, Vaticanul a sporit securitatea.

O declarație anterioară, atribuita purtătorului de cuvânt al Statului Islamic, Abu Mohammed al-Adnani, acesta declară: “Vom cuceri Roma voastra, vom distruge crucile și vom robi femeile voastre”, mai aminteste The Christian Messenger.

Într-un videoclip lansat de către Statul Islamic luna trecuta, Adnani a emis un avertisment suplimentar pentru Occident: “Nu va veti simți în siguranță nici chiar în dormitoare voastre. Veți plăti prețul, atunci când această cruciadă a voastra se va prabusi, iar după aceea vă vom lovi în tara voastra, iar voi nu veti fi niciodată în stare să mai faceti rău cuiva după aceea”, a spus el.

“O, America, o, aliați ai Americii, și o, cruciați, știu că problema este mult mai periculoasa decât v-ați imaginat și mai mare decât v-ați imaginat.

“V-am avertizat că astăzi ne aflăm într-o nouă eră, o eră în care Statul [Islamic], soldații săi și fiii săi sunt lideri, nu sclavi”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.