STIRI Fotbal | Meciul Serbia – Albania suspendat, dupa afisarea unui steag al Albaniei Mari

Un meci de fotbal între Serbia și Albania a fost suspendat, dupa ce o drona care purta steagul Albaniei Mari a survolat terenul si tribunele Stadionului Partizan din Belgrad. Incidentul a transformat jocul într-un conflict politic între fani și jucătorii sârbi și albanezi, avand ca rezultat suspendarea meciului, de către arbitrul britanic Martin Atkinson, în minutul 41 al primei reprize.

Drapelul “Albaniei Mari”, se bazează pe ideea ca albanezii ar putea sa-si răscumpere terenurile aflate în prezent în afara granițelor fizice ale Albaniei. Aceste terenuri includ Kosovo, Valea Presevo din Serbia, o parte din sudul Muntenegrului, o regiune din Macedinia fostei Republici Iugoslave și o fâșie destul de mare din nord-vestul Greciei.

Jucatorul sarb din echipa națională, Stefan Mitrovic, a reacționat in fata dronei, încercand sa o doboare. Doi jucători albanezi au intervenit, impiedicandu-l sa faca acest lucru. Incidentul a dus la haos și încăierări pe întreg stadionul.

Meciul a fost reluat mai târziu, dar a fost din nou întrerupt de rachete de semnalizare aruncate pe teren de fanii furioși.

O anchetă asupra incidentului a arătat că ideea din spatele dronei apartine lui Olsi Rama, fratele Primului-Ministru albanez, Edi Rama. Olsi Rama a fost arestat din locul destinat VIP-urilor, dupa meci.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.