STIRI Fotbal | Diplomatii UE insistasera ca fanii albanezi sa intre pe stadion, desi nu aveau bilete

Ministrul sârb de externe, Ivica Dacic, a declarat că incidentul care a avut loc la meciul de fotbal dintre Serbia și Albania, în Belgrad (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), a fost o provocare politică premeditată, și a adăugat că Serbia nu poartă răspundere pentru suspendarea meciului.

“Acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată la vreun meci de fotbal și a fost un act premeditat.

Ma intreb, cum ar fi reactionat UE și UEFA dacă cineva din Serbia ar fi fluturat steagul Serbiei Mari în Tirana sau Pristina; cred că ar fi deja pus pe ordinea de zi a Consiliului de Securitate al ONU.

Acest incident devine deosebit de controversat, mai ales ca a fost provocat de către fratele Primului-Ministru albanez care isi anunțase vizita in Serbia în curând (22 octombrie).

Toate acestea constituie un cadru politic pentru întregul eveniment și aceasta este o provocare politică”, a declarat Dacic pentru jurnalul belgradean Blic.

El a spus că toți diplomații UE au insistat intreaga zi ca fanii albanezi sa fie lasati sa intre pe stadion, cu toate ca nu aveau bilete, în timp ce autoritățile sârbe au vrut sa ii rețină pe aeroport.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.