Putin ii acuza pe aparatorii drepturilor omului ca ignora persecutia asupra bisericilor

Președintele rus Vladimir Putin i-a acuzat pe apărătorii drepturilor omului din Ucraina ca ignora persecuția raportata la adresa Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei.

“Astăzi și ieri am văzut în mass-media festivități organizate in Ucraina, in onoarea OUN-UPA [Organizatia Naționaliștilor Ucraineni – Armata de Insurgentă Ucraineana], organizatie naționalista, pro-fascista. În același timp, există apeluri legate de violența comisa împotriva membrilor Bisericii Ortodoxe Ruse a Patriarhiei Moscovei”, a spus Putin la o reuniune a Consiliului pentru Drepturile Omului, la Kremlin, conform Interfax.

“Acest lucru se întâmplă într-un moment in care Patriarhul [Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii] face tot ce este posibil pentru a pune capăt conflictului fratricid”, a mai spus Putin.

“Membrii Bisericii intreprind o multime de lucrări practice, dar ei sunt agresati, 18 biserici fiind confiscate, iar credincioșii sunt alungati din biserici” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Unde sunt apărătorii libertății cultelor? Exista o tacere totală pe marginea acestei probleme. Nu se face absolut nimic, ca și cum asa ceva nu s-ar intampla”, a spus Putin.

“Este o problema serioasa, oamenii sunt dați afară, sunt invadate bisericile, oamenii sunt bătuți, umiliți”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.