publicat în: Arhivă

O scoala din Austria interzice exercitiile Yoga, din motive religioase

O școală elementară din Dechantskirchen, Austria, nu va mai preda yoga între cursurile de gimnastică. Autoritățile școlare au decis sa retraga yoga din curriculum-ul lor, după ce un părinte a formulat o plangere in acest sens, conform UPI.

Ingrid Karner ii invata yoga, pe copii, o dată pe lună, în sala de gimnastică. Un părinte a contactat școala, plangandu-se ca nu isi dorea ca propriul copil sa fie expus la un tip de exercitii nascut din motive religioase.

“Tot ce am auzit eu, este ca, conform Bibliei, yoga nu ar trebui să fie permisă și ca i-ar conduce pe copii într-o direcția greșită”, a spus Karner.

Exercitiile de yoga ale profesorului de sport fuseserea aprobate anterior de către administratorii școlii.

“Am introdus yoga și exercițiile de concentrare pentru copii în orele de gimnastică. Am prezentat proiectul directoarei și inspectorului școlar, inainte, și s-au aratat fericiti de el”, a spus Karner.

“În Germania, yoga a fost mult timp o parte a curriculum-ului pentru copii”, a mai spus ea, conform UPI.

Maria Hofer, directoarea școlii, a confirmat ca toate cursurile de yoga au fost anulate, in urma plangerii.

Exercițiile de yoga provin, intr-adevar, din practici spirituale legate de Hinduism și Budism. Există mai multe forme diferite de yoga, practicate în zilele noastre, unele cu conexiuni mai religioase decât altele.