STIRI fotbal | Casa unui preot ortodox a fost atacata imediat dupa meciul Serbia – Albania

Autori neidentificați au atacat casa parohială din partea sârbă a Orahovac, Kosovo, la doar 15 minute după meciul de fotbal dintre Serbia și Albania, care a fost suspendat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Strigând “Albania, Albania”, trei tineri de etnie albaneză au intrat in partea sârbă a orașului, zdrobind sticle de bere de pereții caselor sârbilor, în special pe o platforma din fata unei biserici ortodoxe, unde au rupt steagul sârb amplasat in apropiere, conform unui raport al Radio Kontakt.

Ei au aruncat cu pietre mari si au spart geamul unei camere a casei parohiale, in care se aflau, la acel moment, soția și cei doi copii minori ai preotului Srdjan Jerinic.

Din fericire, nimeni nu a fost ranit în urma acestui atac, informeaza Tanjug.

Atacatorii au arborat, de asemenea, drapelul Republicii Albania pe peretele unei case sârbesti dărăpănate, vizavi de casa parohială, și au pornit intr-o direcție necunoscută.

Poliția din Kosovo a ajuns la locul faptei, dupa ce localnicii sârbi au încercat să calmeze familia preotului.

Chiar daca s-au asteptat la tensiuni și provocări din partea etnicilor albanezi, dupa meciul dintre Serbia și Albania, sârbii din Orahovac s-au declarat totusi surprinși si nu isi explica atacul asupra familiei lui Jerinic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.