publicat în: Arhivă

Expozitie AFAPRR: Interferente culturale – Creatie si Restaurare la Sud si la Nord de Dunare!

Asociatia Filiala Arta Plastica Religioasa si Restaurare: AFAPRR a UAP din ROMANIA, in parteneriat cu Biblioteca Nationala a Romaniei si cu Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi anunta ca, pe simezele BIBLIOTECII NATIONALE a ROMANIEI, se va desfasura EXPOZITIA DE TOAMNA a AFAPRR:

“Interferente culturale – Creatie si Restaurare la Sud si la Nord de Dunare!”

Invitati speciali sunt Artisti Plastici si Restauratori cu origini sud-dunarene. Expozitia va fi gazduita in salile Papirus, Scriptorium si Pergament, de la parterul Bibliotecii Nationale. Vernisajul expozitiei va avea loc maine, vineri, 31 octombrie 2014, orele 15.00. Prezinta Presedintele de onoare al AFAPRR a UAP din ROMANIA, criticul de arta CORNELIU ANTIM.

Expozitia se va desfasura in perioada 31 octombrie – 14 noiembrie 2014.

Din surse proprii aflam ca, in cadrul expozitiei, vor fi prezentate pe simeze si doua lucrari speciale (Filactere) ale pictorului iconar si istoric roman CLAUDIU VICTOR GHEORGHIU:

1. Filacter cu RUGACIUNEA iconarului catre MAICA DOMNULUI, din Erminia Picturii Bizantine (2001 – tehnica: tempera pe hartie – aprox.100 x 30 cm)

2. Filacter cu STIHIRI din slujbele din DUMINICA ORTODOXIEI (Prima duminica din Postul Mare / Sarbatoarea biruintei icoanelor – 2001 – tehnica: tempera pe hartie / aprox.100 x 30 cm).

Informatii de contact suplimentare: Biblioteca Nationala a ROMANIEI: Bucureşti, Bd.Unirii nr.22, sector 3.