STIRI | Mii de romano-catolici trec de partea Bisericii Ortodoxe Siriace, in Guatemala

Un număr tot mai mare de romano-catolici se alătură Bisericii Ortodoxe Siriace a Antiohiei si a Intregului Orient, in Guatemala, conform serviciului de presa ecumenic al Bisericilor Orientale CPO.

Se estimează că, în ultimii ani, aproape două milioane de romano-catolici au părăsit Biserica lor, pentru a trece de partea Bisericii Ortodoxe vechi Antiohiene.

Arhiepiscopul Mor Yacoub Edward este primatul local, hirotonit de către regretatul Patriarh Ignatie Zakka-I Iwas, pe 6 martie 2013, la Mănăstirea Sfantul Iacob Baradeus din Atshaneh-Bikfaya, Beirut, Liban.

Biserica Ortodoxă se confruntă cu o creștere excepțională în cele mai multe dintre locatiile traditionale romano-catolice din mai multe țări ale Americii Latine.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.