STIRI | Manastirea Zografu publica o carte anti-ecumenista

Biserica Ortodoxa Bulgara a anunțat publicarea, de catre Manastirea Zografu, a unei carti intitulate “Scurta apologie a Creștinismului Ortodox împotriva capcanelor sincretismului ecumenic”.

Cartea, scrisă de Ieromonahul Visarion, prim epitrop al Mănăstirii Zografu de pe Muntele Athos, analizează mișcarea ecumenică în lumina teologiei Părinților, mărturisitori și martiri.

Cartea contine, de asemenea, o analiză critică la adresa declarației comune a Patriarhului Bartolomeu și a Papei Francisc, din 25 mai 2014.

Ieromonahul Visarion dedică aceasta carte celor 26 de calugari martiri din Zografu, care au marturisit în 1276 împotriva Uniației.

Ieromonahul Visarion, după ce a studiat economia la Universitatea din Sofia, a absolvit Facultatea de Teologie din același oraș, unde a obținut un doctorat.

În 2003 a devenit monah la Muntele Athos, a fost hirotonit preot în 2005.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.