STIRI | Patriarhul Georgiei indeamna la o apropiere rapida de Rusia

Patriarhul Georgiei indeamna la o apropiere de Rusia

Patriarhul-Catolicos Ilia al II-lea al Intregii Georgiii a facut apel la o apropiere mai mare între țara sa și Rusia.

“Am un mare respect pentru Rusia, și mă rog pentru Rusia. Vedeti dumneavoastra, credința este baza a tot ceea exista. Rusia și Georgia au aceeași credință, dar ne-am departat unii de altii. Am tot spus acest lucru. Este esențial ca țările noastre să reporneasca dialogul”, a declarat Ilia al II-lea, pentru jurnalul rusesc Rossiiskaia Gazeta, într-un interviu publicat în numărul de miercuri.

“Ce înseamnă Rusia, pentru mine, astazi? Ea înseamnă ceea ce a insemnat mereu. Rusia este o țară care isi cauta propriul sau drum. Este Rusia in care am primit educația mea teologică – sunt un absolvent al Seminarului Teologic din Moscova și al Academiei. Acolo mi-am format perspectiva despre lume și acolo s-a format persoana mea spirituala”, a spus el.

“Politicienii încearcă să rupă popoarele noastre, distantandu-le unul de altul, dar, mulțumesc lui Dumnezeu, nu au succes. Sunt sigur că popoarele noastre vor avea puterea și înțelepciunea sa se opreasca si sa priveasca unul spre celalalt. Trebuie sa cautam ceea ce avem in comun, e evident. Noi nu ar trebui să ne mai departam unii de ceilalti, ar trebui să ne cerem iertare unii altora, sa tragem niște concluzii și sa începem să dialogam”, a spus Ilia, citat de agentia ruseasca Interfax.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.