publicat în: Arhivă

STIRI Ucraina | Poate ca diavolul este gelos pe noi si ne testeaza credinta-

O noua biserică a fost tarnosită, în cinstea Acoperamantului Maicii Domnului, în Dobropillia, în ziua de sărbătoare a Sfantului Cuvios Ambrozie de la Optina.

Mitropolitul Ilarion de Donetsk și Mariupol, împreună cu Arhiepiscopul Mitrofan de Horlivka și Sloveansk, au oficiat slujba de tarnosire și prima Sfânta Liturghie la noul altar. La slujba, au participat mai mulți clerici din Eparhia de Horlivka și Sloveansk.

Arhiepiscopul Mitrofan a mulțumit Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Ilarion, pentru vizita sa și pentru rugăciunea în comun, în vremuri atat de dificile. El a menționat:

“Aceste zile nu sunt unele de bucurie. In fiecare zi, noi plângem. Dar, dincolo de tot ce ne înconjoară, astăzi este o zi specială. Ea ne aminteste de vremurile in care sfinteam mai multe biserici și când oamenii puteau duce o viață normală și completă”.

“Dumnezeu ii testează pe oameni, deseori, prin diferite incercari si evenimente. În Cartea lui Iov, citim despre un om neprihănit, care fusese întotdeauna pios și sfânt, slujind lui Dumnezeu, dar diavolul s-a simțit gelos pe el… A fost o vreme când, o biserică după alta era sfintita, aici, în Donbass. Ii multumim lui Dumnezeu pentru acest lucru și am fost bucurosi că Domnul a trimis mila sa asupra noastra: am construit biserici, unde oamenii se adunau, am deschis școli duminicale. Le-am considerat a fi garanția noastra pentru un viitor bun”.

“Astăzi, când toate acestea au loc, ne confruntăm cu o întrebare greoaie: de ce asta, si de ce aici? Sunt oameni care slujesc și se roagă, aici, mai mult decât altii din alte regiuni ale oricărei alte țări? Dar, poate că diavolul, fiind gelos pe acei oameni care locuiesc aici și pe acele biserici care s-au construit aici, ne testeaza și testeaza credința noastră”.