STIRI Siria | Cetateni canadieni implicati direct in rapirea a doi jurnalisti americani

Trei canadieni au fost direct implicați în răpirea a doi jurnaliști americani de catre militanții islamici din Siria, conform unui raport publicat in aceasta noapte de Agentia France-Presse, care face trimitere la Canadian Broadcasting Corporation.

Canadian Broadcasting Corporation a declarat că cetățenii canadieni au golit conturile bancare ale prizonierilor americani Theo Curtis și Matt Schrier, și i-au forțat să le dezvăluie parolele de calculator. Canadienii au mai scris, de asemenea, familiilor ostaticilor, pretinzând că vorbesc in numele acestora.

Curtis și Schrier au fost tinuti in captivitate, împreună, între 2012 și 2013, Curtis fiind eliberat de Frontul al-Nusra luna trecută, în timp ce Schrier a scăpat anul trecut.

Ottawa a refuzat să comenteze cazul, spunând că acestea sunt “probleme operaționale de securitate națională”.

Potrivit declarațiilor oficiale din Ottawa, aproximativ 130 de canadieni lupta in prezent, peste mări, pentru grupurile militante islamiste, dar unii spun că cifrele reale ar fi cu mult mai mari, informeaza Ria Novosti.

Aproximativ 500 de britanici și mai multe mii de persoane din Statele Unite, se crede, de asemenea, lupta pentru grupul militant al Statului Islamic, care funcționează în prezent în teritorii din Siria și Irak (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, mai informeaza Ria Novosti, aproximativ 12.000 de straini s-au alaturat extremistilor care sustin ca luptă împotriva forțelor guvernamentale în Siria, de la începutul conflictului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.