STIRI Obamacare | Camera Reprezentantilor SUA il da in judecata pe Obama

Camera Reprezentanților SUA a adoptat o rezoluție care să permită deschiderea unui proces împotriva Președintelui Barack Obama, acuzându-l pe lider de exces de autoritate în realizarea reformei sistemului de sănătate al țării, conform Reuters, citat de Ria Novosti.

Potrivit agenției, 225 de parlamentari au sprijinit inițiativa, în timp ce 201 au votat împotrivă.

Republicanii, care controlează în prezent camera inferioară a Congresului SUA, dau vina pe Obama pentru depășirea autorității sale in efectuarea de modificări unilaterale la Actul cunoscut sub numele de Obamacare.

Liderul american a criticat anterior, puternic, Camera Reprezentanților, pentru inițiativa de a intenta un proces împotriva acestuia. Potrivit lui Obama, Congresul nu isi exercita atribuțiilor sale, sabotand reformele de care tara are nevoie. Pe fondul impasului în curs de desfășurare între Președinte și Congres, popularitatea lui Obama în rândul alegătorilor săi a atins un nivel minim record de 40%, conform unui raport Ria Novosti.

Obamacare, numit oficial Actul de protejare a pacienților și de acces la ingrijire, a fost semnat de Președintele Obama în 2010, pentru a le furniza milioanelor de americani neasigurati asigurari de sanatate. Programul are ca scop sporirea calitatii și accesibilitatii la asigurari și reducerea costurilor de asistenta medicala.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.