STIRI Irak | Statul Islamic controleaza acum cel mai mare baraj (rezervor) de apa din tara

Militantii Statului Islamic au preluat controlul asupra celui mare baraj din Irak (foto), a unui camp petrolier și a altor trei orașe din nordul țării, ieri, conform unui raport Reuters, care citeaza martori.

Preocupările cresc, odata ce teroriștii ar putea folosi barajul pentru inundarea marilor orașe irakiene sau privarea lor de apă.

Militanții au confiscat, ieri, orașele Wana și Sinjar.

Luptătorii au ajuns în triunghiul de frontieră dintre Irak, Siria și Turcia, informeaza Ria Novosti.

Ieri dimineata, militanții Statului Islamic au preluat orașul Zumar, în partea de nord a Irakului, și domeniul petrolier din apropiere, după ce i-au învins pe luptătorii kurzi Peshmerga. Înainte de ocupare, militanții au avertizat civilii din zona să își părăsească locuințele.

Mai multe câmpuri petroliere și de gaze naturale din Irak și Siria sunt folosite in prezent de Statul Islamic, pentru a vinde tiței pentru finanțarea rețelei de activiști din Damasc si Bagdad.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.