STIRI Ortodoxie | Despre protestul enoriasilor din fata Mitropoliei din Chisinau

Un grup de enoriaşi a protestat mai mult de 2 luni în faţa Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove (Patriarhia Moscovei). Ei au anuntat in aceste zile că îşi încheie acţiunile, fiindu-le satisfăcută cerinţa de bază: stabilirea datei şedinţei Sinodului, care va avea loc pe 3 septembrie.

Informatia a fost publicata de Mitropolia Moldovei, care citeaza un raport IPN.

Enoriaşii solicită ca, la şedinţa Sinodului, să se decidă asupra înăspririi disciplinei în Biserică, interzicerii implicarii clerului în politică. De aemenea, acestia mai cer ca Biserica să ia o poziţie clară faţă de proiectul de integrare europeană a Republicii Moldova. Intre cereri, se mai afla si lansarea unei televiziuni ortodoxe.

Totodată, enoriaşii mai cer ca Biserica să se împotrivească vehement modificărilor legislative promovate la insistenţa partenerilor europeni, pe motiv că acestea atentează la valorile moral-creştine ale poporului, mai informeaza Mitropolia, citand IPN. Aceştia insistă că Republica Moldova trebuie să adopte comportamentul altor state creştine din UE, care nu acceptă toate modificările legislative propuse.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.