Biserica Ortodoxa a Ucrainei invita la dialog celelalte doua Biserici Ortodoxe auto-proclamate

Sinodul Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei) a anunțat disponibilitatea de a se angaja într-un dialog cu auto-proclamata Patriarhie a Kievului și cu Biserica Ucraineană Ortodoxă Autocefală.

“Biserica noastră este deschisă pentru un dialog sincer și constructiv cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Kievului) și ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene Autocefale (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Acest dialog trebuie să se bazeze pe temelia dreptului creștin și ar trebui să fie liber de orice ingerință din partea forțelor politice”, a declarat intr-un mesaj Consiliul Episcopilor, adresandu-se clerului țării, calugarilor și tuturor credincioșilor.

Repararea divizarii Bisericii, este o prioritate de top a Ortodoxiei, a mai spus mesajul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.