STIRI Ucraina | Biserica Rusa se ocupa de dotarea pentru scoala a celor 45.000 de copii ucraineni refugiati

Ieri, la Moscova, s-a deschis un punct de colectare de rechizite școlare pentru copiii refugiați din Ucraina, organizat de către serviciul de asistență ortodoxă “Miloserdie” și Departamentul Sinodal pentru Caritate și Servicii Sociale.

Scopul acțiunii este pregătirea copiilor refugiați, pentru noul an școlar. Acțiunea este programată sa se desfășoare până la 15 septembrie.

Pentru a se pregăti pentru noul an școlar, un copil de vârstă școlară primară, in regiunea Rostov, are nevoie de circa 10.000 de ruble, iar un elev de liceu, de circa 15.000.

În prezent, potrivit Ministerului Educației, în Rusia există mai mult de 45.000 de refugiați, copii de vârstă școlară. În total, potrivit cifrelor oficiale, Rusia gazduieste 730.000 de refugiati ucraineni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.