Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gherman, a fost primita de Patriarhul Ierusalimului

Marți 11 iunie 2014, viceprim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gherman, aflata intr-o vizită in statul Israel, a vizitat Patriarhia Ierusalimului, însoțita de un grup de asociați și de ambasadorul Republicii Moldova în Israel, Anatol Vangheli.

Aceasta a fost primita de către Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al Ierusalimului.

Națiunea moldoveneasca, a declarat Dna Gherman, s-a remarcat pentru curajul ei, onoare și demnitate, mai ales în timpul perioadei Sfantului Stefan cel Mare. Astăzi, ea si-a reluat traditia ortodoxa, care a fost întrerupta în timpul regimului comunist, și trăiește într-o nouă eră a libertății religioase și a libertății de exprimare.

Doamna Gherman este fiica primului Președinte al Moldovei, care a condus Moldova spre libertatea religioasă, după căderea regimului comunist. Ea însăși a fost botezata, ca adult.

Patriarhul Ierusalimului i-a oferit acesteia o cruce pectorală de aur și o icoană a Maicii Domnului Ierusalimiteanca.

Doamna Gherman i-a oferit Patriarhului un album de repere moldovenești și vin moldovenesc, înainte de a se inchina in Biserica Învierii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.