STIRI din FINANTE – sukuk: Managerii de fonduri din Cipru cer statului sa accepte obligatiunile islamice sukuk

Managerii de fonduri din Cipru indeamna statul să ia în considerare emiterea de obligațiuni islamice (sukuk), o problema similara celei a Guvernul Britanic, din ultimii 5 ani, si a Luxemburg-ului, care incepe si el sa se alinieze pietei Sharia, conform Financial Mirror (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Angelos Gregoriades, președinte al Asociației fondurilor de investiții din Cipru (CIFA) a formulat solicitarea in cadrul unei sesiuni inaugurale a Asociatiei.

El a spus că piața fondurilor islamice este estimată la aproximativ 2000 miliarde dolari, cu o rată de creștere anuală de 5%.

“Datorită apropierii noastre de Orientul Mijlociu, atât geografic cât și prin relații de prietenie, Ciprul ar putea intra cu ușurință pe această piață, la fel ca Marea Britanie, Irlanda și Malta, acestea promovandu-se pe sine ca centre financiare islamice”, a spus Gregoriades.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.