STIRI din Marea Britanie: 20 de ani de unitate intre Biserica Ortodoxa Britanica si Patriarhia Ortodoxa Copta

In dimineața zilei de 12 iulie 2014, Biserica Ortodoxă Britanica a organizat o slujba speciala, de Ziua Recunostintei, ocazionata de cea de-a 20-a aniversare a unirii cu Patriarhia Ortodoxă Coptă din Alexandria.

Slujba a avut loc la biserica “Saint George-in-the-Est” din Shadwell, la granițele estice ale orașului Londra.

Preasfințitul Episcop Chiril, episcop de Milano și Exarh Patriarhal al Intregii Europe, însoțit de episcopii Louka de Geneva și Pavlos al Greciei, au fost delegati de către Sanctitatea Sa Papa Tawadros al II-lea, pentru a participa la această sărbătoare.

Biserica Ortodoxă Britanică a luat ființă cu aproape un secol și jumătate în urmă, dar în anii care au urmat a pierdut contactul cu rădăcinile orientale ortodoxe, până când, “prin viziunea și generozitatea Papei Shenouda, aceasta a putut reveni la plinătatea unității Bisericii”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.