STIRI din Canada – Biserica: 8 luni de inchisoare, pentru Arhiepiscopul Seraphim (Storheim) de Canada

Bisericii Ortodoxe din America i s-a adus la cunostinta că Arhiepiscopul retras Serafim (Storheim) a fost condamnat la opt luni de închisoare, în urma acuzarii sale, din 24 ianuarie 2014, pentru mai multe cazuri de agresiune sexuală (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Vorbind în numele Sfântului Sinod al Episcopilor, Preafericirea Sa, Mitropolitul Tihon, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din America, a spus: “Cerem, în primul rând, ca toată lumea sa poarte victimele și pe membrii familiilor acestora în rugăciunile sale, și sa se roage pentru vindecare și pace în Arhiepiscopia Canadei. Fie ca mila lui Dumnezeu sa fie asupra tuturor celor implicați în acest caz dureros”.

Arhiepiscopul Serafim a fost indepartat, incepand din 1 octombrie 2010, cu restricții privind activitățile Bisericii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). In data de 30 noiembrie 2010, el a fost suspendat de către Sfântul Sinod al Episcopilor. Ulterior, in Sfântul Sinod al Episcopilor din 21 martie 2014 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), acestuia i s-au aplicat restricții suplimentare. Arhiepiscopia de Canada a fost declarata vacanta, din acel moment.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.