Monday 14 july 2014

STIRI din SUA – EDUCATIE: infiintarea unui Institut de Gandire si Cultura Ortodoxe

Universitatea de Est din SUA, Philadelphia, Pennsylvania, și un grup de laici, clerici ortodocși si academicieni, propun infiintarea unui “Institut de Gândire si Cultura Ortodoxe”.

Institutul va servi ca lacas intelectual și spiritual pentru studenții și cercetătorii ortodocși, in explorarea traditiilor ortodoxe grecesti, arabe si slave, prin intermediul literaturii, gândirii, filozofiei, teologiei, istoriei, artei și muzicii.

Institutul va oferi un program de Gandire si Cultura Ortodoxe, predat în contextul mai larg al unui învățământ centrat pe Hristos, în arte și științe.

Institutul va colabora cu structurile universitare existente la Universitatea de Est, oferindu-le studenților o experiență universitara vibranta, intr-o instituție acreditată și stabila, cu o componentă puternică ortodoxa, un program interdisciplinar care se adreseaza pe larg tuturor crestinilor rasariteni.

Institutul va mai oferi, de asemenea, cursuri introductive care respecta o parte din curriculum-ul învățământului general rasaritean, în special cursurile de Vechiul Testament, Noul Testament și Teologie.

Institutul va lucra îndeaproape cu Colegiul Templeton.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.