STIRI din RELIGIE – Manastire devastata, tentative de violare a maicilor, intimidari

Catolicii din Bangladesh, o natiune majoritar musulmana din Asia de Sud, sunt indignați, in urma unui atac asupra unei mănăstiri, in care un grup mare de barbati a invadat sediile mănăstirii și a atacat-o, cu tentative de violare a maicilor.

Bărbații înarmați au atacat, conform relatărilor radioului Vaticanului, mănăstirea de maici a PIME (Institutul Pontifical de Misiuni Externe) din Boldipukur, o misiune aflata in Dioceza Dinajpur, în nordul Bangladesh-ului, in primele ore ale zilei de 6 iulie 2014.

Este pentru prima dată când călugărițele au fost vizate în mod special. “Este fără precedent, deoarece călugărițele sunt extrem de respectate în Bangladesh”, a spus Episcopul catolic Sebastian Tudu de Dinajpur, citat de Radioul Vaticanului.

Conform unui raport al organizatiei caritabile “Biserica in Nevoie”, aproximativ 60 de barbati au încercat să jefuiască clădirea și sa violeze călugărițele. Atacul este primul de acest fel, indreptat împotriva unei instituții catolice din Bangladesh.

Atacatorii au legat mai întâi mâinile și picioarele a doi paznici de noapte din misiune. Apoi, au spart ușa camerei în care pastorul Anselmo Marandy dormea​​, acesta fiind jefuit și amenințat. Ei au descins ulterior in mănăstirea situata în campusul misiunii. “Atacul a fost masiv și a durat aproximativ o oră și jumătate. Atacatorii au bătut brutal maicile… manastirea a fost grav devastată”, a spus Episcopul Tudu, pentru “Biserica in Nevoie”. “Abia atunci când a sosit poliția, atacatorii au părăsi misiunea”, a raportat el.

Trei călugărițe au suferit o tentativă de viol și au fost trimise in Dhaka, unde sunt ajutate sa depășeasca șocul și suferința psihică. Doisprezece bărbați au fost arestați, în urma incidentului.

“Atacul este, evident, o încercare planificata de intimidare. Călugărițele și preoții sunt atacați, pentru că iau atitudine pentru defavorizati și minorități”, a declarat Episcopul Tudu.

Creștinii reprezintă mai puțin 1% din populația Bangladesh-ului, la fel ca budiștii. Populația este de 90% musulmana, iar 8% hindusa.

Conform organizatiei amintite mai sus, atacatorii ar fi incercat, anterior, sa sustraga terenuri de la enoriașii săraci și needucați.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.