STIRI ARHEOLOGIE: Bulgaria s-a hotarat sa investeasca mai mult in arheologie

Consiliul de Miniștri din Bulgaria a aprobat cheltuieli suplimentare de 1,5 milioane BGN, pentru cercetarea și protejarea patrimoniului arheologic, inclusiv conservarea zonelor.

Fondurile vor fi alocate de la bugetul Ministerului Culturii, pentru 2014.

Resursele propuse vor fi utilizate pentru finanțarea activităților intreprinse pe sit-urile arheologice care au fost cercetate ani de zile și care sunt încă excavate. Aceste sit-uri sunt în pericol sa fie distruse de vanatorii de comori și de condițiile meteorologice nefavorabile.

Multe dintre sit-urile studiate sunt exemple excepționale de patrimoniu cultural pentru Bulgaria, și au potențialul sa devina destinații turistice atractive, conform Ministerului Culturii, citat de publicatia bulgareasca Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.