STIRI din RELIGIE – POLITICA: In sprijinul crestinilor persecutati (video)

Persecutarea crestinilor este o realitate cu care se confrunta mii de familii. Acestea sunt fortate sa-si părăsească locuințele, le este ingradita practicarea propriei credințe, iar aceasta este o realitate deja in mai multe tari din Asia și Africa, în Orientul Mijlociu (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

STEPAHNIE DOLE / Fondul Barnaba: “Este foarte dificil iar copiii lor nici măcar nu pot merge la școală”. În Pakistan, spre exemplu, creștinii sunt adesea vizati. De la opresiune indirecta, pana la abuzuri directe. “Fetele sunt rapite adesea în Pakistan. Cred că sunt peste 700 de cazuri, în fiecare an, acestea fiind rapite si forțate să se convertească la altă religie”.

Printre organizațiile care ii ajută pe acesti creștini persecutați, se numara si Fondul Barnaba. Acesta ii ajută pe creștinii care suferă din cauza discriminarii, opresiunii sau persecuției directe datorate credintei lor. Prin sprijin financiar, organizatia susține diferite programe in Pakistan și China, in Irak și Uganda.

Sprijinul poate include nevoi de bază, cum ar fi hrană, adăpost, medicamente și servicii de ajutorare în caz de dezastru, gestionarea orfelinatelor, construirea de parohii și educarea liderilor creștini. Unul dintre obiectivele principale, nu este doar ajutorarea creștinilor in ce priveste supraviețuirea, ci chiar prosperitatea acestora. In galeria media a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro) puteti urmari un scurt documentar pe aceasta tema.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.