Irak – STIRI | Apelul Patriarhului Ierusalimului catre comunitatea internationala

“Patriarhia Ierusalimului este alarmata, la auzul oribilei declarații emise de grupul Statul Islamic, care ii cerea comunități creștine din orașul irakian Mosul sa se convertească la Islam, să plătească un impozit jiziya, sau să renunțe la toate posesiunile ei și să părăsească orașul, altfel confruntandu-se cu execuția iminentă (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Declarația inumana este contrară simbiozei pașnice a creștinilor și musulmanilor în Irak și în întreg Orientul Mijlociu de-a lungul secolelor și complet opusa principiilor și valorilor acestor religii monoteiste.

“Biserica Mamă” din Ierusalim condamnă ferm și fără echivoc situația îngrozitoare a grupului Statul Islamic și apeleaza cu cea mai mare urgență la comunitatea internaționala, sa intervina imediat, pentru a evita astfel de acțiuni și pentru a proteja populația creștină din Irak, care a trait de multe secole în pace cu compatrioții musulmani.

Preafericitul Părinte Teofil III

Patriarhul Ierusalimului

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.