Ierusalim – STIRI | Sarbatoarea Soborului Sfintilor Apostoli, in Tiberiada

In aceasta duminica, dupa calendarul vechi Iulian, sărbătoarea Soborului (adunarii) celor Doisprezece Apostoli a fost marcata in Mănăstirea cu acelasi hram, din apropiere de malul vestic al Mării Tiberiadei, în orașul israelian de astazi Tiberias.

Biserica Manastirii pastreaza multe dintre componentele construcției bisericii vechi, care este legata de minunea Domnului, și anume de apariția Sa în fața ucenicilor Săi, după Inviere, atunci când El i-a sfatuit sa arunce mrejele în partea dreaptă a barcii (Ioan 21, 6), și apoi să mănânce din peștele și pâinea puse pe jar (Ioan 21, 9).

Cu aceasta ocazie, Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, a condus Utrenia și Sfânta Liturghie. Alaturi, au slujit Mitropolitul de Nazaret, Kyriakos, și ieromonahi din Mănăstirile Patriarhiei, din apropiere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.