MH 17 – Avion prabusit in Ucraina: Olanda primeste astazi ramasitele pamantesti ale victimelor

Ramasitele trupurilor neinsufletite recuperate de la locul accidentului de zbor al Liniilor Maleziene Aeriene – MH17, vor fi transportate cu avionul în Olanda, astazi, tara plangandu-i pe cei 193 de cetățeni uciși în accident.

Potrivit BBC, primele trupuri sunt așteptate sa ajunga cu avionul la Eindhoven, în Olanda, astazi după-amiază. Membrii familiei regale olandeze și Primul-Ministru Mark Rutte vor intampina avionul. Steagurile vor fi in bernă, pentru o zi de doliu național în Țările de Jos.

Rămâne neclar “cine a apasat pe trăgaci” și de ce. “Explicația cea mai plauzibilă a fost că a avut loc o greșeală”, și că racheta a fost eliberata de către “un echipaj prost antrenat” cu ajutorul unui sistem care necesită o anumită calificare și formare, a declarat un oficial din informații, care a vorbit sub condiția anonimatului, citat de AFP.

Între timp, publicatia malaeziana The Star anunta ca o echipa de trei malaezieni inspecteaza locul accidentului, observand ca parti din aripile masive ale Boeing-ului au fost topite, ca rezultat al unei călduri intense.

Acesta il citează pe purtatorul de cuvant al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, din misiunea speciala de monitorizare a Ucrainei, Michael Bociurkiw, spunand ca aripile s-au topit, ele fiind realizate din aluminiu.

Conform publicatiei bulgaresti Novinite, Bociurkiw spune, conform relatărilor reporterilor din Donetsk, că echipa nu a observat ca părți majore ar lipsi de la locul prăbușirii avionului.

El sustine că OSCE cauta inca dovezi ale unui atac cu rachete la locul prabusirii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.