publicat în: Arhivă

MH 17 – Avion prabusit in Ucraina: Olanda primeste astazi ramasitele pamantesti ale victimelor

Ramasitele trupurilor neinsufletite recuperate de la locul accidentului de zbor al Liniilor Maleziene Aeriene – MH17, vor fi transportate cu avionul în Olanda, astazi, tara plangandu-i pe cei 193 de cetățeni uciși în accident.

Potrivit BBC, primele trupuri sunt așteptate sa ajunga cu avionul la Eindhoven, în Olanda, astazi după-amiază. Membrii familiei regale olandeze și Primul-Ministru Mark Rutte vor intampina avionul. Steagurile vor fi in bernă, pentru o zi de doliu național în Țările de Jos.

Rămâne neclar “cine a apasat pe trăgaci” și de ce. “Explicația cea mai plauzibilă a fost că a avut loc o greșeală”, și că racheta a fost eliberata de către “un echipaj prost antrenat” cu ajutorul unui sistem care necesită o anumită calificare și formare, a declarat un oficial din informații, care a vorbit sub condiția anonimatului, citat de AFP.

Între timp, publicatia malaeziana The Star anunta ca o echipa de trei malaezieni inspecteaza locul accidentului, observand ca parti din aripile masive ale Boeing-ului au fost topite, ca rezultat al unei călduri intense.

Acesta il citează pe purtatorul de cuvant al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, din misiunea speciala de monitorizare a Ucrainei, Michael Bociurkiw, spunand ca aripile s-au topit, ele fiind realizate din aluminiu.

Conform publicatiei bulgaresti Novinite, Bociurkiw spune, conform relatărilor reporterilor din Donetsk, că echipa nu a observat ca părți majore ar lipsi de la locul prăbușirii avionului.

El sustine că OSCE cauta inca dovezi ale unui atac cu rachete la locul prabusirii.