Irak – STIRI | Teroare si extremism. Biserica Copta reactioneaza

Biserica Ortodoxă Coptă a condamnat atacurile asupra creștinilor irakieni din orașul Mosul, Irak, care au provocat strămutarea a mii de oameni în regiunea autonomă a Kurdistanului irakian.

În declarația sa recenta, Biserica Copta a adăugat că violența împotriva creștinilor și imigrația forțata sunt acte fără precedent în istoria Irakului. “Ne rugăm pentru siguranța victimelor și pentru toți irakienii, indiferent de credința lor”.

Primul-Ministru al Irakului, Nouri al-Maliki, a condamnat, duminică, actiunile “extremiste” ale Statului Islamic, care vizeaza mii de creștini în teritoriile pe care le controlează, argumentând că astfel de practici ar putea pune în pericol “moștenirea veche de secole” a comunității creștine.

Al-Maliki a adăugat că grupul islamist are ca tinta creștinii, împreună cu proprietățile lor și lacasurile de cult, ceea ce demonstrează tendința extremista a grupului și “de natură teroristă”. În plus, astfel de practici arată că grupul nu urmărește nicio agendă revoluționară, a declarat Al-Maliki.

Secretarul General al ONU, Ban Ki-Moon, a condamnat si el, duminică, “persecutarea sistematică a populațiilor minoritare din Irak, de către Statul Islamic (IS) și gruparile armate asociate”.

Uciderea sectară a crescut în Irak, după invazia condusă de SUA în 2003, și a fost în plină expansiune de la aparitia Statului Islamic (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.