MH17 – Ucraina STIRI | Comandantii sistemelor de rachete ar trebui sa spuna tot ce au facut si au vazut

“Ar fi corect, dacă comandanții tuturor sistemelor de rachete care s-au aflat în zona accidentului aviatic [MH17 – zbor malezian], pe 17 iulie, ar spune tot adevărul despre ceea ce au făcut și au văzut, tuturor, lui Dumnezeu și oamenilor! Numele acestor persoane ar trebui, desigur, să fie cunoscute de liderii ambelor părți conflictuale”, a declarat Protopopul Vsevolod Chaplin, șeful Departamentului Sinodal pentru relatii intre Biserica și Societate, din Patriarhia Rusiei, pentru Interfax.

Același lucru este valabil și pentru echipajul avionului despre care se zice ca ar fi zburat în apropierea avionului prăbușit, a mai spus el.

“Dacă acești oameni nu au făcut nimic greșit, ei ar trebui să nu aibă nimic de ascuns. În cazul în care un păcat de moarte, uciderea a sute de oameni nevinovați, a avut loc, e mai bine să vorbeasca despre asta, decât sa poarte povara grea a acestei vine în suflet”, a spus preotul.

El a mai precizat ca crede ca liderii mass-mediei occidentale fac un lucru bun ca vorbesc despre victimele accidentului, “practic, în fiecare oră”.

“În același timp, nu trebuie să uităm despre alte victime, în special despre cei uciși în Odesa, pe 2 mai, despre care posturile de televiziune occidentale au menționat doar de câteva ori. Oamenii nu pot fi împărțiti în “drepti” și “răi”, “utili” și “inutili”, după principiul câștigului național și politic”, a spus părintele Vsevolod.

El crede că, anchetei desfasurate pe marginea tragediei din Odessa “i se acorda prea puțină atenție”.

“Au uitat, oamenii, despre ea? Aș vrea si sper că cei care au fost implicati de ambele parti sa spuna, de asemenea, societatii, adevărul despre ceea ce au făcut și au văzut”, a incheiat preotul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.