STIRI Orientul Mijlociu | Declaratia episcopilor catolici din Irlanda

In aceste zile, episcopul catolic John McAreavey de Dromore, președinte al Consiliului Episcopilor Irlandezi pentru Justiție și Pace, a lansat o declaratie legata de situatia dramatica a crestinilor din orientul Mijlociu.

“Uciderile si distrugerile la care asistăm, în anumite părți ale Orientului Mijlociu, sunt cu adevărat șocante și ne frang inima. Îi încurajez pe toți creștinii și pe toți oamenii de bună credință să se roage pentru încetarea conflictelor din Irak, din Siria, Palestina și Israel”.

“Imaginile legate de uciderile si distrugerile care au loc in aceste locuri, sunt cu atât mai dureroase, atunci când tinem cont de patrimoniul bogat cultural și religios din această regiune și, în special, de semnificația spirituală profundă pentru credințele avraamice”, se arata in declaratie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.